woensdag 30 maart 2016

Bijtring met konijnenoren

Vandaag gaat mijn eerste woensdagavondpost in de lucht: leuk! 

En vandaag kan ik meteen iets ontzettend leuks laten zien. Ik ben de laatste tijd helemaal weg van deze schattige bijtringen die gemaakt worden op een houten ring. Nu er weer een vriendin zwanger is, leek me dit een prima cadeautje om op te sturen. 

Het patroon van de konijnenoren vond ik hier. Omdat het nog niet duidelijk is of de nieuwe baby een jongen of een meisje is, heb ik voor een neutraal stofje gekozen. De achterkant van de oortjes heb ik gemaakt van groene fleeche: lekker zacht en het voelt weer anders aan als het katoenen stofje aan de voorkant. De houten ring is er eentje van 75mm. 

Ik werd zo blij van het paddestoelenstofje dat ik er meteen ook een slab voor Peuterlief bij maakte. 
Vrijwel al mijn slabben zijn zelfgemaakt. Ik vind dat de slabben uit de winkel vaak erg klein zijn en als je de slab zelf maakt kun je ze zo groot maken als dat je zelf wilt. Ik zal er binnenkort nog eens een post voor aanmaken want het is heel makkelijk om te doen en het geeft een hoop gemak :)

Benodigdheden:
- leuk katoenen stofje
- fleeche 
- houten ring 75mm (Pipoos)
- naaigaren
- naaimachine
- stoffenschaar



Tot volgende week!

maandag 28 maart 2016

Frisse start :)

Een nieuw blog: zo spannend allemaal weer :) 


Jarenlang heb ik fanatiek een blog bijgehouden die ging over het maken van kaarten en scraps. Ontzettend leuk om te doen en in die jaren heb ik een mooi overzicht gecreĆ«erd van al mijn creaties. Met de komst van zoon Thijs werd het bloggen een heel stuk minder. De tijd die ik naast mijn zoon, werk en huishouden over had, kon ik immers beter besteden aan het maken van dingen dan aan het bijhouden van een blog. 

Een aantal weken geleden begon het echter toch weer te kriebelen. Wat als ik nu eens een blog op ging zetten met daarin per week een (voorgeprogrammeerde) post in een bepaald thema? Zo kan ik toch nog mijn creaties delen en anderen inspireren. Ook kan ik mijn blog zo voor een breder publiek interessant maken. 

De opzet van mijn nieuwe blog is dan ook als volgt: elke woensdagavond zal er hier een nieuwe post verschijnen. Ik ga werken in blokken van vier weken waarbij ik in iedere week een ander thema centraal stel. 

Week 1: Fabrics and Yarn
In de eerste week zal ik een creatie delen die iets te maken heeft met draadjes en/of stofjes. Op dit moment ben ik erg van het haken, maar ook mijn naaimachine staat beslist niet te verstoffen. 

Week 2: Kids-week
De tweede week zal er iets wat met kids te maken heeft op mijn blog komen staan. Een knutselidee of een leuke activiteit om te doen met kids. Met mijn ondernemende peuter van twee zit ik in ieder geval boordevol inspiratie. 

Week 3: Papers and stamps
Het begon allemaal met het maken van kaartjes en scraps en natuurlijk ben ik daar tussen de bedrijven door ook nog flink mee bezig. Deze week kun je dus iets op papiergebied verwachten. 

Week 4: Random things
Deze week kan van alles zijn: een zelfgemaakt sieraad, een recept voor een lekkere taart, een blog over een superleuk nieuw ontdekt winkeltje op hobbygebied. De vierde week is altijd weer een verrassing ;) 

Ik hoop dat jullie het leuk vinden om mij te volgen. Ik vind het zelf in ieder geval weer superleuk om straks een overzichtje te hebben van wat ik allemaal heb gemaakt ;) 


Tot snel!