woensdag 31 augustus 2016

Kdv-knutsel

Ik vind het leuk om creatief bezig te zijn met Thijs. Soms noem ik mezelf dan ook wel eens een 'creatieve moeder', maar als ik dan zie met welke fraaie knutsels hij thuiskomt van het kinderdagverblijf vind ik mezelf toch niet zo creatief als al die juffies daar.

Hij heeft in de 2,5 jaar dat hij daar nu zit al zoveel leuks gemaakt. We hebben deze week samen wel wat geknutseld maar omdat dat voor de verjaardag van oma is, laat ik bij deze een van die leuke kinderdagverblijfknutsels zien.

In het kader van de zomer heeft Thijs een eierdoosje blauw geverfd en daar flink wat glitters op gemaakt. Wat visjes van crepla (waarschijnlijk wel even uitgeknipt door de juf) en wat schelpjes en glittersteentjes zijn er daarna ingeplakt. Zo heeft hij zijn eigen zee gemaakt.

Ik vond dit een hele leuke knutsel, ook al zat heel zijn tas onder de glitters, en hij staat inmiddels al een aantal weken op de kast te pronken. En daar zal hij blijven staan tot er weer een mooie herfstknutsel mee naar huis komt ;)

Benodigdheden:
* eierdoosje
* plakkaatverf blauw
* glitters
* crepla
* schelpjes, steentjes, en glittersteentjes

woensdag 24 augustus 2016

RestjesGranny

Ik heb op dit moment een ongelofelijk aantal WIP's liggen. Maar omdat ik mezelf als doel heb gesteld om de CAL2015 af te hebben voor het eind van de zomer blijft die stapel even groot. Vandaar dat ik voor nu dan ook geen project kan laten zien wat af is. En wat betreft de CAL2015, die vier toeren die ik nog moet (met meer dan 1200 stokjes per toer) moeten toch nog even wachten, want op dit moment zijn de temperaturen te zomers om aan zo'n megadeken te werken.

En dus laat ik nu mijn tussendoor/restjesproject maar even zien. Een project wat al minstens even lang ligt als die grote deken, maar die ik steeds even pak als ik zin heb in iets anders. Of als ik een klein restje katoen van een ander projectje over heb. Ik gebruik voor deze simpele basisgranny allemaal restjes katoen. De buitenste toer haak ik met dezelfde kleur grijs. Wanneer ik voldoende granny's heb gehaakt wil ik ze allemaal aan elkaar maken en er een kussen van maken. Een kussen met allemaal verschillende kleurtjes, maar toch met dezelfde kleur aan elkaar gehaakt waardoor het hopelijk toch een geheel blijft.

Komt vast helemaal goed! Ik ga er nog even eentje in elkaar haken, met een restje geel van de gehaakte Bumba (waar ik ook nog bezig ben) en een restje oranje van de pootjes van een pinguin (waar ik ook nog mee bezig ben) ;)

Benodigdheden
Katoen (diverse merken, hier onder andere Capri van Katia, Phildar Coton 3, Durable nr. 8)
Boek: Granny squares haken, maak het met oma's vierkantjes
Haaknaald nr. 2,5
Stopnaald

donderdag 18 augustus 2016

Bloemetjestaart

Naast al die andere dingen die ik doe, vind ik het ook nog steeds ontzettend leuk om lekkere taartjes te bakken. Voor onze verjaardagen maakte ik een heel simpel exemplaar die erg lekker was. Zo zie je maar: het hoeft niet altijd heel moeilijk te zijn ;)

Als basis koos ik de biscuit van Funcakes. De materialen van Funcakes vind ik altijd ontzettend lekker en je hoeft er alleen maar water en eieren bij te voegen. Ik maakte een grote taart van 28cm doorsnee en met de verhoudingen die op het pak staan komt dat eigenlijk altijd wel goed.

Toen de biscuit uit de oven was vulde ik de taart met aardbeienjam. Omdat we net uit Frankrijk kwamen was dit nog overheerlijke en zoete jam uit Frankrijk. Ik smeerde de taart af met botercrème volgens het recept uit het boek 'Bakfeest, taarten enzo' van Kitty de Wolf. Ik vind dit een heel smakelijke botercrème. Met bijna twee pakjes paarse rolfondant van Funcakes bekleedde ik de taart. Dit is voor mijn doen wel een ontzettend dikke laag maar het was ook een grote taart. Daarna stak ik uit roze marsepein wat bloemetjes en met blanke marsepein maakte ik de hartjes. Ik plakte alles met gewoon wat water vast.

De taart ging daarna voor een paar nachtjes in de vriezer en kwam er op het feestje helemaal gaaf uit. Hij was erg lekker en ging tot op de laatste kruimel helemaal op. De volgende taart die ik ga maken zal voor de verjaardag van mijn kleine man zijn, dat duurt nog wel even, maar een kindertaart mag natuurlijk nog veel bonter zijn als een grotemensentaart ;)



woensdag 10 augustus 2016

Snelle scrapkaartjes

Zoals ik al eerder aangaf: waar ik vroeger urenlang met een kaartje bezig was, wil ik nu het liefst zo snel mogelijk resultaat zien. Dat zorgt vaak voor een wat simpeler kaartje. Maar wie zegt dat snelle kaartjes ook altijd CAS-kaartjes moeten zijn heeft het mis.

Deze kaartjes bijvoorbeeld zijn in een mum van tijd gemaakt en je krijgt er toch het idee van een echte scrapkaart bij. Voor wat inspiratie keek ik in de Collection van Marianne Design van maart van dit jaar. Hierin stonden zo ongeveer dezelfde kaartjes en die heb ik nagemaakt met de materialen die ik bij de hand had. Ik heb een achtergrondje gemaakt van een leuk papierblokje van Marianne Design. Het plaatje is afkomstig van een 3D-knipvel waarop plaatjes staat die je niet eens in 3D hoeft uit te werken. Nog even snel een kasteel uit cardstock stansen en met het bijbehorende stempeltje bewerken en daarna alles op de kaart plakken: klaar!


 Benodigdheden
Papierblokje Celebrations (Marianne Design)
3D-plaatje Buddies Boys (Marianne Design)
Collectables Kasteel (COL1404 Marianne Design)
En natuurlijk The Collection van Maart 2016 voor de inspiratie 

woensdag 3 augustus 2016

Monsterlijke stenen

Woensdagavond en tijd voor een nieuwe DIY voor kids :) Deze week een knutselidee voor de iets oudere kindjes.

Wat de laatste tijd veel gedaan wordt, is het beschilderen van stenen. Tijdens onze vakantie in de Drome in Frankrijk waren er bij de beekjes meer dan genoeg van dit soort beschilderbare stenen te vinden. Alleen op dat moment zag ik het nut er nog niet van in om ze mee te nemen. Toen ik uiteindelijk hier stenen wilde gaan beschilderen, moest ik nog even terugdenken aan dat Franse beekje en vroeg ik me af waar ik hier van die mooie grote en gladde stenen zou kunnen krijgen.

Gelukkig ben ik niet voor een gat te vangen en maakte ik van zelfhardende klei alsnog een aantal mooie exemplaren. Deze 'stenen' beschilderde ik tweemaal met acrylverf. Toen de verf goed gedroogd was, maakte ik er met decomarkers van Edding nog mondjes op zodat het monstertjes werden (heel veel inspiratie hiervoor kun je op Pinterest vinden). Daarna nog een laagje glanzende vernis erover en natuurlijk wat wiebeloogjes om het af te maken. Leuk is dat je bij monsters dus ook gerust een oogje kan plakken, of juist drie!

Het was wel eventjes een paar avonden werk (vooral omdat de klei en de lagen verf tussendoor wel even moeten drogen), maar ik ben erg te spreken over het resultaat. Met wat jongere kinderen kun je er natuurlijk voor kiezen om ze zelf te laten verven en wat meer van de 'steenlook' over te laten. Ik vind dat je met wiebeloogjes al heel snel een 'monsterlijk leuk' resultaat krijgt ;) Van Thijs kreeg ik in ieder geval een mooi compliment: 'O, mooi mama, knap!'


Benodigdheden
* Stenen of zelfhardende klei (ik gebruikte lichtgewicht hobbyklei van Pipoos)
* Acrylverf (ik gebruikte Hobbylack van Pipoos)
* Edding 4000 Decomarker in wit en zwart
* Wiebeloogjes in diverse maten
* Goede hobbylijm (ik gebruikte Quickglue van Pipoos)
* Glanzende vernis (ik gebruikte Van Eyk vernis glanzend van Action)

 De monsterlijke stenen toen ze af waren.

De monsterlijke stenen tijdens hun eerste acrylverflaagje